Kort beskrivning av aktivitetsområden

STUDIESAL

Allt fokus på Lärkstadens studiecentrum riktas åt att skapa en stimulerande studiemiljö som uppmuntrar till att ta sin utbildning på allvar. I Lärkstadens studiecentrum finns det en läsesal med 20 sittplatser och ett mindre bibliotek. Tillgång till internet finns (wi-fi).

Öppettider är alla dagar mellan 10.30 och 21.30. Det finns även möjlighet att köpa lunch eller middag i mån av plats och om man bokar i förväg.

TALARKVÄLLAR

En av våra mest upskattade aktiviteter är våra talarkvällar -normalt på onsdagar- då vi bjuder in en gäst som kan berätta om sitt yrke eller sin vetenskapliga forskning osv.

Tanken är att denna aktivitet ska vara informell ock interaktiv.

Våra gästtalare börjar med ett informellt föredrag baserat på sina egna erfarenheter i 20-30 minuter. Sedan brukar det bli en frågestund med diskussion i cirka en halvtimme.

Klicka här för att se kommande talakvällar.
Klicka här för att se en lista över tidigare talarkvällar.

KULTUR OCH FRITID

Med jämna mellanrum erbjuds debatt- och diskussionskvällar, föredrag om etik, filosofi, litteratur och historia.

Vi försöker ordna minst en gång i veckan någon gemensam sportverksamhet eller utflykt och valet beror för det mesta på deltagarnas intressen.
Det mest klassiska som brukar ordnas är fotbollsmatch på söndag eftermiddag men det förekommer andra arrangemang som basket, innebandy, cykelturer, skidutflykter, osv.
Om du vill veta vad som är på gång ta kontakt med någon på Lärkstadens studiecentrum.
 

KRISTEN ANDA

Lärkstadens studiecentrum är ett projekt för att hjälpa dem som kommer i sin helhet, både på den mänskliga och på den andliga planen.
Den religiösa utbildningen har anförtrotts Prelaturen Opus Dei, en själavårdsinstitution i Katolska kyrkan vars uppdrag går ut på att hjälpa människor att söka Gud i vardagen. Mässan firas så gott som dagligen i Lärkstadens kapell. Reträtter, betraktelser, undervisning i den katolska tron erbjuds. Hjälpverksamhet för behövande anordnas.
Om du vill veta mer ta kontakt med föreståndare för Lärkstadens studiecentrum.